S.O.S. Krízis Alapítvány

20 éve az otthonukat vesztett családok segítésében

A krízishelyzetbe került, potenciálisan hajléktalan léttel fenyegetett kisgyermeket nevel családok támogatása, a krízis helyzet hátrányos következményeinek - hajléktalanná válás, a család szétesése, a gyermekek állami gondozásba vétele, marginalizálódás - elkerülése. .

Adószám:
18083646-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
S.O.S. Krízis Alapítvány

Szervezet adószáma:
18083646-1-41

Honlap:
http://www.soskrizis.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/soskrizis.alapitvany/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700457-42326603-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3903452

A szervezet címe:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 39.

Tevékenységi kör:
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Családok átmeneti otthona szolgáltatás biztosításával támogatjuk a szociális vagy bántalmazási krízishelyzet miatt otthonukat vesztett családokat. Jelenleg 3 intézményében és az arra épülő kiléptetőlakás-rendszerben összesen 118 ellátottról gondoskodunk. Az átmeneti otthonok mellett krízisközpontként is működünk, célzott segítséget nyújtva a családon belüli erőszak elől menekülőknek, illetve Félutas Ház szolgáltatásunkkal támogatjuk a bántalmazottak mihamarabbi önálló életkezdését. Szervezetünk 20 esztendeje segíti az otthonukat vesztett családokat. Évente most már 350 fő - felnőttek és gyermekek - részesülnek az Alapítvány szolgáltatásaiban, melyek bővítésén folyamatosan dolgozunk. A lakhatás biztosítása mellett családgondozást, pszichológiai-és jogi tanácsadást, gyermekgondozási-nevelési támogatást kapnak ügyfeleink, emellett több hazai és Uniós pályázaton sikerrel szerepeltünk,

Mire gyűjt:

Jelenlegi célunk az átmeneti otthonok felszereltségének, konfortjának növelése, illetve a gyermekek számára fejlesztő jellegű, ám szórakozató programok biztosítása. Az összegyűlt adományokból mátyásföldi intézményünk parkosítsát szeretnénk megvalósítani, játszótérrel, homokozóval, ahol a szülők együtt tölthetik a délutánokat a gyermekekkel. 

Lehetőségeink szerint minden évben nyári tábort szervezünk az ellátott gyermekeknek, ahol a minőségi kikapcsolódás mellett nagy hangsúlyt fektetünk kiemelkedő társadalmi problémák fókuszba állítására (kirekesztés, szegénység, nők elleni erőszak, szerhasználat, stb.). Célunk a táborokkal, hogy a gyermekek kötetlen, vidám légkörben komoly témákról is kapjanak számukra hasznosítható információt és kézzelfogható, elérhető segítséget akár. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Egyszázalékos
kampány

Együtt könnyebb! -1 % az otthonukat vesztett családokért

S.O.S. Krízis Alapítvány

1 % az otthonukat vesztett családokért.


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18083646-1-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.