SOMOGY MEGYEI MINORITAS EGYESÜLET

Egység a lehetőség

Az eddigi tevékenységek tovább fejlesztése, bővítse, önkéntes hálózat kiépítése. A hátrányos helyzetű ember számára továbbra is elérhető szolgáltatások nyújtása, előtérbe helyezve a leghátrányosabb helyzetű kistérségeket. Gyermekek és fiatalok integrációs esélyeinek növelése.

Adószám:
18764765-1-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
SOMOGY MEGYEI MINORITAS EGYESÜLET

Szervezet adószáma:
18764765-1-14

Honlap:
http://www.minoritas.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11743002-20147552-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-4928851

A szervezet címe:
7400 Kaposvár, Rákóczi tér 9-11.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gazdasági érdekképviselet

Tevékenység leírása:
A Somogy megyei hátrányos helyzetűek, elsősorban a roma lakosság szociális körülményeinek javítása közösségfejlesztés alkalmazásával Információs központként a roma emberek és civil szervezetek tájékoztatása Képzési, oktatási programok által közösségfejlesztés, önálló életre, közéleti szerepre való felkészítés A gyermek és ifjúsági korosztályok számára oktatási és szabadidős rendezvények programok szervezése Foglalkoztatási programok szervezése, felnőttképzési programok lebonyolításával a fiatal cigány emberek munkaerő-piaci re-integrálása A természetes és a mesterséges környezet óvása, fejlesztése, tájékoztató programok szervezése A közösség környezetvédelmi tudatosságának emelésével környezetvédelmi programok szervezése Szabadidős, hagyományőrző családi programok szervezése Pályázatírás.A pályázó egyesület 1996-ban alakult Somodori Cigányszervezet néven. Helyi egyesület lévén tevékenysége és mozgástere is ehhez igazodott, azaz országos problémák helyi szintű, kreatív kezelésére koncentrált. Az idő előrehaladtával, az előadódó feladatok egyre komplexebbé válásával, a programok iránti igény növekedésével egyenes út vezetett oda, hogy az egyesület hatókörét megyei szintre terjessze ki. Így a meglévő alapokon, jogfolytonosan született meg a Somogy Megyei Minoritas Egyesület. Az egyre összetettebb problémák kezelése mind gyakrabban nyúlt túl a megyei közigazgatási határokon. Organikus fejlődési sémát követve a korábbi helyi egyesület régiós szervezetté vált és mára a megye (de talán a régió) leghosszabb folyamatos működést felmutatni képes kisebbségi szervezetévé lett. Az egyesület, mint folyamatosan tanuló szervezet, az eltelt 17 év során tapasztalatokat szerezett a nemzeti és közösségi (OFA, HEFOP, TÁMOP) projekt Cigány Ifjúsági Információs Pontok a somogyi hátrányos helyzetű kistérségekben. Roma szolgáltató iroda. Somogy Megyei koordinációs rendszer kiépítése.

Mire gyűjt:

A Somogy Megyében élő hátrányos helyzetű egyének és családok, csoportok és közzössségek életkörülményeinek javítása érdekében, az esélyegyenlőség, és a pozítív diszkrimináció megvalósulásához, élelmiszert anyagi javakat, eszközöket, tartós fogyasztási cikkeket.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.