„Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért” Egyesület


A jogállam fogalmára, " a jogállamiság " egyes kérdéseire vonatkozó ismeretterjesztés annak érdekében, hogy " a jogállamiság " lényegi tartalmát, fontosságát a társadalom részletesebben megismerhesse, annak egyes részeit és összefüggéseit a társadalom széles rétegei megérthessék. A jogállam szabályainak a mindenkori kormányzat illetőleg az állami szervek részéről történő behatásának és betartatásának folyamatos figyelemmel kísérése. A jogállamiság tartalmát adó normatív szabályoknak a mindenkori Kormányzat, vagy az állam szervei által történő megsértése esetén a jogsértés tényének felderítése, a jogsértés mibenlétének kifejtése, és ennek értelmezése, ide értve a jogállamban elvárható,- a jogállami normából levezethető - de írott szabályok által közvetlenül nem megkövetelt gyakorlattól történő eltéréseket is. A jogállamisággal összhangban nem álló kormányzati, önkormányzati, illetőleg államigazgatási gyakorlat megváltoztatására vonatkozó javaslatok kidolgozása és ezen javaslatoknak az illetékes kormányzati, államigazgatási szervek részére történő előterjesztése.

Adószám:
18877874-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
„Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért” Egyesület

Szervezet adószáma:
18877874-1-41

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet címe:
1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.