Idea Alapítvány


Az alapítvány elsődleges célja az, hogy segítse a gyerekek és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok közéleti, gazdasági és kulturális információkhoz való jutását oktatási, kulturális és kommunikációs célú ösztöndíjak nyújtásával, programok szervezésével. Az esélyegyenlőség megteremtésén túl feladatként tűzi ki, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek megfelelő oktatásban részesülhessenek, valamint szabadidejükben aktív kikapcsolódást biztosító programokon vehessenek részt – akárcsak anyagi gondokkal nem küzdő társaik. Az alapítvány céljaként jelöli meg a fenti társadalmi csoportoknak címzett programok kidolgozását és megvalósítását, melyek által növelhető az egyének közéleti, gazdasági és kulturális tájékozottsága. Fentieket szem előtt tartva az alapítvány céljaként jelöli meg a fenti társadalmi csoportoknak címzett programok kidolgozását és megvalósítását tudományos, kulturális és művészeti kiadványok támogatásával, kommunikációfejlesztéssel, melyek által növelhető az egyének közéleti, gazdasági, kulturális tájékozottsága, ismereteik szintje, hogy képesek legyenek ezen ismereteket minél szélesebb körben hasznosítani. A fenti célokkal összhangban az alapítvány további céljaként tűzi ki alternatív oktatási projektek, és a kiegyensúlyozott tájékoztatás elősegítését. Emellett az alapítvány támogatni kívánja a magyar kulturális örökség és az európai értékek megőrzését, terjesztését, elősegíteni Magyarországon belül és külföldön egyaránt. Az alapítvány további céljaként jelöli meg a fentiekkel összhangban a szociális tevékenységet, a családok védelmét a családsegítés keretében, tekintettel arra, hogy a nem megfelelő internethasználat egyértelmű családromboló hatásokat hordoz magában. A kulturális háttér megteremtése érdekében az alapítvány továbbá támogatni kívánja az előadóművészeti szervezetet, valamint az előadóművészeti tevékenység megteremtését.

Adószám:
19108230-1-42

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív adománygyűjtése! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Idea Alapítvány

Szervezet adószáma:
19108230-1-42

A szervezet címe:
1062 Budapest, Aradi utca 59. 2.emelet 5/A. Hrsz:28468/1/A/12.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.