„CÍVIS LÉGIÓ” KULTURÁLIS, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET


Kulturális programok szervezése, hagyományőrzés, értékvédelem. A gazdag magyar hagyományok, kézműves technikák kulturális értékeinek kutatása, felelevenítése, bemutatása és megőrzése. Más országokból és régiókból származó kézműves technikák megismertetése, tanítása (hagyományőrző szervezetek, alkotó közösségek, a céloknak megfelelően művészek meghívása). Ezek ötvözése és népszerűsítése programok útján az érdeklődők számára. A kézműves technikák gyakorlására olyan rendezvények szervezése, amely erősíti a tagok és az érdeklődők közötti közösségi összetartozást. A helyi tanintézményekkel való közös együttműködés a különböző kézműves és egyéb technikák népszerűsítése és az oktatásban való megjelenése céljából. A gyermekek szellemi és morális fejlődésének elősegítése. A tagok lakókörnyezetének, közterületeinek tisztán tartása, kulturális értékeinek és az épített környezetüknek megóvása, környezetvédelem. A helyi lakossági kezdeményezések segítése, az ifjúság és az idősek aktivizálása, gyerekprogramok szervezése, rendezése. Környezetvédelmi akciók szervezése, figyelemfelhívás minden környezetszennyező és a lakó környezetünket károsító tevékenység ellen. Az egészséges életre nevelés a mindennapokban, a rendszeres sportolás népszerűsítése. Érdeklődés felkeltése e tevékenységre és minden korosztály számára ösztönözni az aktív mozgás életstílussá válását. A tagok és a programok iránt érdeklődők egészségmegőrzésének elősegítése és szabadidős sportolási lehetőségeik biztosításának megteremtése, a sportélet fontosságára való figyelemfelhívás, valamint ezen keresztül a sportélet gazdagítása, ápolása. Kiemelten odafigyelve drogprevencióra, gyermek és ifjúságvédelemre, a fiatalok drogmentes életre való nevelésére. Működési területén segíti az oktatási intézménye tanulóinak, tanáraiknak és lakosságnak a testnevelési és sporttevékenységét. A lakosság - különös tekintettel a fiatalok és a nyugdíjasok – szabadidejének hasznos, értelmes eltöltésének beépítése a mindennapi életbe, bevonja a családokat a sportéletbe és támogatja azok együttes sportolását. A tagok egészséges életmódjának a kialakítása és a feltételeinek az elősegítése, annak a magatartása és a környezettudatos magatartás fejlesztése, kialakítása. A daganatos betegségekkel együtt élők segítése a sportélet területeire való visszatéréshez, a sport rehabilitációs használata a műtétek utáni testi-lelki felépüléshez. Sportrendezvények szervezése akár más egyesületek bevonásával, azokhoz kapcsolódóan találkozók, fórumok rendezése.

Adószám:
18877733-1-09

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
„CÍVIS LÉGIÓ” KULTURÁLIS, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET

Szervezet adószáma:
18877733-1-09

A szervezet címe:
4031 Debrecen, Derék utca 58. 2 6.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.