Vadonleltár a betondzsungel közepén - BioBlitz Gödöllőn
(lezárult!)

A Pangea Egyesület Gödöllőn rendezi a következő BioBlitz eseményt, amely a városi parkok élővilágának 24 órás interaktív felmérését jelenti. Támogasd az innovatív esemény évenkénti megrendezését!

Zöld
Egyszázalékos kampány

Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület

Bővebben

Adószám:
19263164-2-19 Határidő: 2018-05-30

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

Jelenleg ennek a szervezetnek nem fut bankkártyás kampánya, keress rá a hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Vadonleltár a betondzsungel közepén - BioBlitz Gödöllőn

Adószám:
19263164-2-19 Határidő: 2018-05-30

  • Kampány
  • Szervezet
  • Kampány
  • Szervezet

Gyűjtés célja

A BioBlitz a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretén belül kerülne megrendezésre, ez önmagában garantálja, hogy sok érdeklődő várható. A 24 órás rendezvény lehetőséget biztosít a városi élővilág nappali és esti megfigyelésére. Az esemény reggel 8 órai kezdődését a BioBlitz sátor felállítása és berendezése előzi meg. A sátorban helyet kapnak padok és asztalok, melyeken mikroszkópokkal lehet vizsgálni és tanulmányozni a begyűjtött mintákat, az asztaloknál bagolyköpet elemzés folyik egész nap, ezen kívül egy kisebb kiállítás madártollakból is várja a kíváncsiskodókat. A sátor előtt egy nagy üres fehér tábla lesz felállítva, mely a 24 óra alatt megtelik fajok neveivel. Itt lehet kapni a gyűjtéshez szükséges tégelyeket és egyéb eszközöket, illetve egy gyűjtési útmutatót infografikákkal, rajzfelülettel és etikai szabályzattal. A résztvevők innen indulhatnak felfedezni a parkot, majd ide térnek vissza a begyűjtött vagy lerajzolt állatokkal és növényekkel, melyeket szakértők értékelnek és felírnak a táblára. A sátorból indulnak tematikus kirándulások is szakértőinkkel: madarászat, botanika, és rovarászat, valamint egész napos trófeabemutatóval is készülünk. A programon lesz madár- és denevérgyűrűzés, kisemlős csapdázás, rovarhálózás és még számos monitoring bemutató. A nappali és éjszakai fajkereső túrák után a BioBlitz sátorban a kutatók érdekfeszítő előadásokat tartanak a városi élővilágról kivetítéssel. A fajok gyűjtése másnap reggel 8-ig tart, amikor összegezzük és értékeljük az eredményeket, és ekkor derül ki az is, hány fajjal találkoztunk egy nap alatt egy városi parkban.

Mivel tavaly rendeztük meg először a BioBlitz rendezvényt, a sok tapasztalatot összeszedve, és értékelve idén még több szakértővel, még színvonalasabb eseménnyel készülünk.

Szervezet hivatalos neve:
Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
Pangea Egyesület

Honlap:
http://www.pangea.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Pangea-Kultur%C3%A1lis-%C3%A9s-K%C3%B6rnyezetv%C3%A9delmi-Egyes%C3%BClet/42556664596?fref=ts

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36-20-7727981

A szervezet címe:
8426 Pénzesgyőr, Béke utca 57.

Tovább az adatlapra