1% SZJA - 100% a diabétesszel élő gyermekek családjaiért

Csaknem napi 1 gyermeket diagnosztizálnak 1-es típusú diabétesszel. 1%-ának segítségével 1-ként lehetünk minden 1-es család mellett.

Egészségügy
Egyszázalékos adománygyűjtés

MentaPRO Alapítvány a Cukorbetegséggel Élő Gyermekek Családjaiért

Bővebben

Adószám:
18734081-1-43 Határidő: 2020-05-20

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

Jelenleg ennek a szervezetnek nem fut bankkártyás adománygyűjtése, keress rá a hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

1% SZJA - 100% a diabétesszel élő gyermekek családjaiért

Adószám:
18734081-1-43 Határidő: 2020-05-20

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Többféle tevékenységgel segítünk a hozzánk forduló, 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak. Egyik kedvencünk a nyaranta megrendezett 2 hetes napközis tábor, a MentaBolygó. Erről mesélünk most:

Budapesten létezik egy hely, ami kívülről egy kissé öreguras, tekintélyt parancsoló általános iskolának látszik. Ám ha július első két hetében belépünk, vidám nevetéstől hangos az épület. Ilyenkor a MentaBolygó lakói „elfoglalják” a termeket, és úgy tesznek, mintha egy napközis táborban lennének. Ez azonban csak álca. Valójában 5-11 éves holdjáró és űrkalóz bolygólakók ők, akik rendelkeznek némi specialitással: valami módon érintettek az 1-es típusú diabéteszben – vagy saját maguk élnek cukorbetegséggel, vagy a testvérük.

A MentaBolygón élménypedagógiai módszerekkel dolgozunk. Nagyon fontos azonban az edukáció, mégpedig a gyerekek életkorának megfelelő formában, a tábor időtartama alatt naponta. A kisebbeknek pl. szénhidrátszámolós memóriakártyákat készítettünk, a nagyobbakkal diabéteszhez kapcsolódó társasjátékot játszottunk (szintén saját készítésű), de a csapatfeladatokba is becsempésztük az edukációt (pl. eljátszották az inzulin- és szénhidrátmolekulákat).

A két hét programja eltér − jellemzően a gyerekek fele mindkét héten velünk van, nem szeretnénk, ha unatkoznának. Mindkét héten 3-3 csapatban küzdenek meg a különböző kihívásokkal. Tavaly nyáron többek között át kellett jutniuk egy meteorzáporon (vízibomba-csatának álcáztuk), szükség volt rakétákra, űrkalóz pedig nem létezhet űrpapagáj nélkül – ezeket a gyerekekkel együtt, saját kezűleg készítettük el.

Mivel alapítványunk fő küldetése a pszichés támogatás, a nagyobbakhoz mindkét héten eljön pszichológusunk, Bóta Tímea, aki önismereti és kooperációs foglalkozásokat tart (szintén játékos formában). A felnőtt segítőink mindegyike jártas a diabétesz kezelésében (többen maguk is diabétesszel élnek), így a gyerekek egyénre szabott napirendjét (étkezések időpontja, szénhidrát mennyisége, inzulinbeadás stb.) jórészt tudjuk tartani.

Táborunk sikerét jelzi, hogy sok bolygólakónk minden nyáron visszatér hozzánk. Szeretnénk idén is felejthetetlen élményekkel várni őket - és a szülőknek segíteni, hogy amíg dolgoznak, gyermeküket biztonságban tudhassák.

Szervezet hivatalos neve:
MentaPRO Alapítvány a Cukorbetegséggel Élő Gyermekek Családjaiért

Honlap:
http://www.mentapro.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mentaproalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36-20-9546417

A szervezet címe:
1223 Budapest, Hunyadi László utca 1. 1. a.

Tovább az adatlapra
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% SZJA - 100% a diabétesszel élő gyermekek családjaiért

MentaPRO Alapítvány a Cukorbetegséggel Élő Gyermekek Családjaiért

A MentaPRO Alapítvány 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a diabétesszel élő gyermekek családjait az átélt trauma feldolgozásában, az élet újratervezésében. Élményalapú programjainkat pszichológus ...


Határidő:
2020-05-20
Adószám:
Érdekel