Együtt a koraszülöttek utógondozásáért! Támogasd őket Te is!

Hazánkban évente 8000 koraszülött jön világra. Célunk egy olyan utógondozó, ahol a gyermek igényei szerint, minden szakembert egy helyen felvonultatva végezhetjük a fejlesztést.

Egészségügy
Telefonos adománygyűjtés

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Bővebben

39 támogató
(0 hívás, 39 sms)

Hívd fel vagy küldj SMS-t a következő számra:
13600 / 04
Add meg a 04-es melléket vagy írd be a 04-t, ha sms-t küldesz.
A támogatás mértéke 500 Ft / hívás, SMS

Felhívjuk figyelmed, hogy a 13600 a Yettel hálózatából nem hívható, a Yettel kizárólag sms fogadást biztosít.
Telekom és Vodafone hálózatból hívással és sms-el is elérhető az adományozás.


Együtt a koraszülöttek utógondozásáért! Támogasd őket Te is!

39 támogató közreműködésével

Telefon/SMS:
13600-04
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Magyarországon, a világ többi országához hasonlóan minden tizedik újszülött idő előtt, koraszülöttként jön világra: hazánkban évente mintegy 8.000 koraszülött születik. A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján látják el utógondozásban a szülés körüli oxigénhiánnyal, az újszülöttkori sebészeti műtéten átesett, valamint az ún. rizikó újszülöttek gondozását és utógondozását. Korszerűsítésünkkel célunk az, hogy az utógondozó a  jövőben kibővült alapterületen, modern környezetben, nagyobb kapacitással, komplex szolgáltatásokkal, korszerűbb eszközökkel működhessen.  Az fejlesztés lehetővé tenné az ellátottak körének bővítését,  az általunk gondozott gyermekek óvodai és iskolai fejlődésének nyomon követesét is, különös tekintettel az óvoda-iskola átmenet problémakörére, és a tanulási zavarok differenciál-diagnosztikájára.

Hisszük, hogy a rizikó-újszülöttek, valamint a két éves korig diagnosztizált, a születés előtti történések miatt kóros fejlődésmenetű, gyakran akadályozott gyermekek folyamatos gondozása, szakorvosi ellenőrzése, rehabilitációja létfontosságú a gyermekek egészsége, későbbi élete, fejlődése szempontjából. A kora gyermekkori gondozásba, nevelésbe fektetett energiák később sokszorosan megtérülnek, hiszen az érzelmi és fizikai egészség, a szociális készségek, és a kognitív-nyelvi képességek alapköveit a kora gyermekkorban fektetjük le.

A korszerűsítéssel célunk az, utánkövetés legalább kisiskolás korig megvalósulhasson - ideális esetben serdülőkorig. Célunk, hogy a kialakítandó új, nagyobb kapacitású és modern eszközökkel felszerelt ambulancián a gyermek és a család preferenciáit fókuszba helyezve egy helyen, minden szükséges szakembert felvonultatva végezzük a fejlesztést, gondozást és szülőedukációt, tanácsadást. Az utógondozó szakmai teamben gyermekneurológus, neonatológus szakorvos, gyógypedagógus, pszichológus, konduktor és gyógytornász szakemberek vesznek részt, egymással és a szülőkkel szoros együttműködésben.

Támogassa a korszülött gyermekeket, hogy egyenlő esélyekkel indulhassanak az életben!

Szervezet hivatalos neve:
Semmelweis Egyetem Alapítvány

Honlap:
http://semmelweis.hu/alapitvany

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/semmelweisegyetem/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/c/SemmelweisEgyetemvideo/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 14591544

A szervezet címe:
1085 Budapest, Üllöi út 26.

Tovább az adatlapra
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

ADÓ 1% A BETEG GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK GYÓGYÍTÁSÁÉRT!

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Most Ön is részese lehet a gyógyításnak! Adója 1%-át a Semmelweis Egyetemen kezelt beteg gyermek és felnőttek gíógyítására, a legmodernebb eszközök beszerzésére fordítjuk.


Lezárult:
2022-05-22.
Adószám:
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adó 1% a koraszülöttek utógondozásért!

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Magyarországon évente 8.000 koraszülött születik. Adója 1%-ával most az ő utógondozásukat, fejlesztőfoglalkozásaikat támogathatja egészen kisiskolás korig, egy teljes életért!


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
Érdekel