Piros lapot az iskolai bántalmazásnak!
(lezárult!)

Ne Bántsátok Egymást! kampányunk az iskolai bántalmazások elleni fellépésre hívja fel a figyelmet. Írd alá Bántalmazás Elleni Paktumot, adományozz, legyél Te is aktív résztvevő!

Oktatás
Közösségi adománygyűjtés

8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány

Bővebben

Összeg:
51.604 Ft 4 támogató közreműködésével

5% -a teljesült a 1.000.000 Ft -os célnak

Adománygyűjtési időszak lezárult: 2024.01.29 - 2024.04.30


Piros lapot az iskolai bántalmazásnak!

Összeg:
51.604 Ft 4 támogató közreműködésével

5% -a teljesült a 1.000.000 Ft -os célnak

 • Adománygyűjtés
 • Szervezet
 • Támogatások
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések
 • Adománygyűjtés
 • Szervezet adatai
 • Támogatások
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések

"Ne Bántsátok Egymást!" figyelemfelhívó kampányunk felsős és középiskolás diákoknak és életükben résztvevő felnőtteknek szól az iskolai bántalmazás elleni fellépés és a támogató, tiszteletteljes közbeszéd kultúrájának erősítése érdekében.

A kampány során kiadjuk a Bántalmazás Elleni Paktumot, amit szeretnénk, hogy minél több diák aláírjon és annak aláírására buzdítsa a környezetében élőket is. 

A kampány hátteréről:

Az iskolai bántalmazás nemcsak egyéni sorsokat formál, hanem az egész közösségünket érinti. Ez vezetett minket a "Bántalmazás Ellen Paktum" elkészítéséhez, ami egy írásos kötelezettségvállalás arra, hogy tiszteletteljesen és empátiával fordulunk egymáshoz az iskolai közösségben.

KSH adatok szerint Magyarországon a 2022/2023-as tanévben 1 millió 236 ezer általános és középiskolás diák vett részt a köznevelésben. Az Unicef kutatása szerint 88 százalékuk tapasztalt már élete során iskolai zaklatást, 27 százalék fizikai bántalmazást is szenvedett. Ezek a számok azt mutatják, hogy több, mint egymillió gyerek számára fontos üzenet az Ne Bántsátok Egymást kampányunk. Ha ehhez közvetlen környezetüket is hozzászámoljuk, elérjük az ötmillió főt. A rémísztő adat azonnali intézkedést sürget. A Bántalmazás Elleni Paktumot ezért olyan nagyszabású társadalmi kérdésként kezeljük, amelynek aláírására - annak ellenére, hogy a Kamaszfesztivál projektünk elsődleges célcsoportja a felsős és középiskolás diákok - minden magyar állampolgárt invitálunk.

A kampány célja:

A Bántalmazás Elleni Paktummal az a célunk, hogy azt bevigyük az iskoláinkba és segítsük egy olyan közösségi kultúrának a kialakulását, ahol minden diák biztonságban érzi magát, ahol az egymás iránti tisztelet és empátia vezérli mindennapi kapcsolatainkat és ahol az aláírók maguk is fellépnek az erőszak ellen. A Bántalmazás Ellen Paktum nem csak egy dokumentum, amelyre egy aláírást kérünk, hanem ígéret arra, hogy együttes erőfeszítéseinkkel fellépünk az iskolai bántalmazások ellen. Egy olyan közösségi cselekedetet, amely hozzájárulhat egy erőszakmentes, támogató iskolai környezet kialakításához. A Paktum aláírása az iskolai közösség erejének szimbóluma.

Minden apró támogatásnak hatalmas jelentősége van és minden adomány segít elérni a kitűzött célokat. Köszönjük, ha mellénk álltok ebben a küldetésben és hozzájárultok egy támogatóbb iskolai közösség építéséhez.

Adományoddal a következőket segíted:

 1. Kampány kommunikációja a diákok felé: Az adományok segítségével hatékonyabban kommunikálhatunk a közösségi médiában és az iskolákban, hogy minél több diák, szülő és pedagógus csatlakozzon a paktumhoz.
 2. Szakértői események: Az iskolai bántalmazásokról szervezünk beszélgetéssorozatot szakértőkkel, adományoddal ezeknek az eseményeknek a költségeihez járulsz hozzá.
 3. Kreatív rendezvények: Adományoddal olyan rendezvények költségeihez járuslz hozzá, amelyek összehozzák a diákokat, erősítik a közösségi szellemet és segítik az empátia kultúrájának kialakítását.
 4. Online platformok fejlesztése: Az online térben zajló kezdeményezéseink hatékonyabbá válhatnak az adományok által, hogy diákjaink aktívan részt vehessenek és kiálljanak a bántalmazás ellen.
 5. Diákok önkéntes jutalmazása: akik segítenek az üzenet hatékony célbajuttatásában közösségükben.

Adományod abban segít, hogy a bántalmazást megfékezzük közösen! Támogasd a közös küzdelmünket!

 

 

Szervezet hivatalos neve:
8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kamaszfesztivál

Honlap:
http://www.kamaszfesztival.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kamaszfeszt

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/kamaszfesztival

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 302600474

A szervezet címe:
1073 Budapest Erzsébet körút 54

Tovább az adatlapra
2024-03-08
 

Szász László
10 000 Ft
2024-02-05
 

Szalai Balázs
37 714 Ft
2024-02-03
 

Anonymus
390 Ft
2024-02-01
 

Anonymus
3 500 Ft
Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Osztályközösség erősítése

Kamaszfesztivál

Támogasd a Kamaszfesztivál 2023-2024-es tanévre tervezett osztályközösségfejlesztő programjait.


Adománygyűjtés indult: 2022.10.26.
Összeg: 217.417 Ft
Támogatók száma: 53
Érdekel Támogatom
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Kérjük, támogasd a Kamaszfesztivál céljait, programjait!

8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány

Támogasd ügyünket, hogy hozzájárulhassunk az oktatás helyzetének rendezéséhez: a diákok önszerveződéséhez, a kamaszok problémáinak kezeléséhez, a pedagógusok érdekérvényesítéséhez.

4% 22.291 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Segíts tartalmasabbá, szebbé tenni a kamaszok életét!

8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány

Olyan alapvető emberi szükségletek kielégítéséhez kívánunk hozzájárulni, amelyek az élet tartalmasabbá, szebbé tételét szolgálják.


Lezárult:
2023-05-23.
Érdekel