Támogasd te is a középiskolások pályaválasztását!
(lezárult!)

Hasznos lett volna számodra is, ha fiatalon segítséget kapsz a pályaválasztási döntésedhez? Támogasd a józsefvárosi Szent Benedek Középiskola diákjait a sikeres pályaválasztásban!

Oktatás
Közösségi adománygyűjtés

Miénk a Pálya Alapítvány

Bővebben

Összeg:
387.500 Ft 9 támogató közreműködésével

51% -a teljesült a 750.000 Ft -os célnak

Adománygyűjtési időszak lezárult: 2023.04.21 - 2023.08.19


Támogasd te is a középiskolások pályaválasztását!

Összeg:
387.500 Ft 9 támogató közreműködésével

51% -a teljesült a 750.000 Ft -os célnak

 • Adománygyűjtés
 • Hírek / beszámolók
 • Szervezet
 • Támogatások
 • Adománygyűjtés
 • Hírek / beszámolók
 • Szervezet adatai
 • Támogatások

Szerinted is hasznos, ha a középiskolában egy teljes féléven át foglalkozhatnak a diákok a pályaválasztás kérdésével? Segítségeddel a középiskolások egy tanmenetbe illesztett pályaorientációs programban szerezhetnek hasznos tudást, ismereteket önmagukról és pályalehetőségeikről.  

A félév során a józsefvárosi Szent Benedek Középiskola 10-11. osztályos diákjait segítjük abban, hogy megalapozott döntést tudjanak hozni a jövőjükkel kapcsolatban!

Hogyan segíti a program a diákokat a sikeres pályaválasztásban? 

 • pályaismereti foglalkozásokon vesznek részt,
 • 3-4 fős kiscsoportban projektmunkán dolgozhatnak és segítséget kapnak ahhoz, hogy megtalálják a legfontosabb kérdéseikre a válaszokat,
 • a pályaorientációs témahéten több mint 50 vendéggel, szakemberekkel, egyetemistákkal találkozhatnak és kipróbálást segítő workshopokon vehetnek részt,
 • a vendégnapokat követő tudásfeldolgozó workshopon összegezhetik megszerzett tudásukat és megfogalmazhatják terveiket, céljaikat a következő évekre vonatkozóan, 
 • a projektmunka prezentálása során visszajelzést kapnak készségeik, kompetenciáik mentén,
 • önismereti foglalkozásokon vesznek részt, amely segíti őket abban, a megismerjék erősségeiket, beállítódásukat és könnyebben választ találjanak arra, hogy milyen pálya illik hozzájuk leginkább,
 • a félév végén osztályszinten közösségi progamokhoz kapcsolódó ajándékokkal jutalmazzuk a diákok aktivitását.

Segítségedre azért van szükségünk, mert az alacsonyabb jövedelmű szülők az alapkiadásokon felül a legtöbb esetben nem tudják finanszírozni a plusz kiadással járó fejlesztéseket, ezért gyermekeik eleve hátrányból indulnak a pályaválasztáskor, ami negatívan befolyásolja későbbi esélyeiket a munkaerőpiacon.  

Támogasd te is a középiskolásokat, hogy megtalálják valódi céljaikat a jövőben!

Euroguidance Pályatanácsadói díjat nyert programunkról a honlapunkon olvashatsz részletesebben, valamint a program facebook oldalán nyomon követheted a félév eseményeit.

2023-08-21
Beszámoló

Beszámoló a Szent Benedek Gimnázium és Technikumban lezajlott tavaszi pályaorientációs programról

A Szent Benedek Gimnázium és Technikumban párhuzamosan 5 gimnáziumi osztályban tartottunk pályaismereti foglalkozásokat 2 heti rendszerességgel, a fókusz ebben a tanévben a továbbtanuláson, a megváltozott felvételi szabályokon volt, de sort kerítettünk arra is, hogy részleteiben beszéljünk a diákokat legjobban érdeklő pályákról, karrierlehetőségekről. Ezzel párhuzamosan a diákokat 3-5 fős kiscsoportokba szervezve projektmunkát vezettünk minden gimnáziumi osztályban 2 hónapon át. A témák kiválasztása után támpontokat adtunk számukra a cikkek, interjúk, videós tartalmak összeállításához szükséges információók felkutatásához, internetes kereséséhez, összekötöttük a diákokat egyetemistákkal, szakemberekkel, vállalkozások vezetőivel. A projektmunkákból születő plakátokat a diákok a pályaorientációs témahéten állították ki. 

Az április végi pályaorientációs témahét előkészítése 2 hónapon át zajlott, a 3 vendégnapon 59 szakember, egyetemista és kiállító jelent meg. A témahéten a beszélgetések, workshopok mellett 3 pályaorientációs játék futott párhuzamosan, hogy azon diákok számára is legyen folyamatos aktivitási helyszín is biztosítva, akik számára éppen nincs releváns vendég. Az ismeretgyűjtésre, kiscsoportos aktivitásra fókuszáló játékokban a diákok pontokat gyűjthettek. 

A témahét 4. napján került sor a tudásfeldolgozó workshopra, amely során begyűjtöttük a diákok visszajelzéseit az elmúlt 3 napról, kiscsoportos feladatokban összegeztük azelmúlt 3 napban szerzett információkat, összegyűjtöttük azokat a legfontosabb kérdéseket, amire még választ kell kapniuk a megalapozott pályaválasztási döntés érdekében.

A pályaorientációs témahét a projektmunkák prezentációjával zárult. A kiscsoportok bemutatták egymásnak az elkészült projektmunkákat, beszámoltak a projektmunka készítés során szerzett tapasztalatokról, élményekről, visszajelzést, értékelést adtak egymásnak csoporton belül és csoportok között. 

Mivel az adománygyűjtő kampány elindítására a tanév közepén került sor és nem volt még elegendő tapasztalatunk az adománygyűjtő kampány kommunikációjában, ezért a kampány végére csak a teljes összeg felét sikerült összegyűjtenünk. Az összegyűjtött keretből sikerült megvásárolnunk a félév során legjobban teljesítő kiscsoportok ajándékait, viszont az önismereti csoportfoglalkozásokat át kellett tennünk a következő tanévre, mert a tréneri díjak kifizetésére nem álltak rendelkezésre források. A tanév végén viszont értékes nyereményeket vehettek át a diákok összesen 195.075 Ft értékben. Az első helyezettek nyereménye a csoport méretétől függően 4-5 fős szabadulószoba, 4-5 fős közös pizzázás és 4-5 fős közös mozizás volt.

A kampány meghosszabbítása után összegyűlt további adományoktat a következő tanév tavaszi időszakában önismereti csoportok tartására fordítjuk a Szent Benedek Gimnázium és Technikumban.

Szervezet hivatalos neve:
Miénk a Pálya Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Miénk a Pálya Alapítvány

Honlap:
https://mienkapalya.hu/alapitvany/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mienkapalyaalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 706000178

A szervezet címe:
2508 Esztergom, Hegyalja út 17.

Tovább az adatlapra
2023-07-19
 

Anonymus
260 000 Ft
2023-07-19
 

Anonymus
3 500 Ft
2023-07-17
 

Farkas Viktória
19 500 Ft
2023-07-16
 

Szabó Elvira
19 500 Ft
2023-07-13
 

Hollósi Eszter
24 000 Ft
2023-07-12
 

Olteanu Mihály
19 500 Ft
2023-07-12
 

Anonymus
19 500 Ft
Az élethivatás megtalálásában segítséget nyújtani nagyszerű dolog, és jó, hogy van ilyen lehetőség. :)
2023-07-06
 

Anonymus
3 500 Ft
2023-06-16
 

Monzéger Katalin
3 500 Ft
2023-04-28
 

Anonymus
15 000 Ft