Zabarért Egyesület

Ne legyen zavarba, jöjjön el Zabarba!

Megalakulásunkat nagyban befolyásolta a tagjaink első zabari Hidegfesztiválon nyújtott segítségének a sikeressége. Hagyományteremtő, és turisztikai céllal létrejövő prosperáló rendezvényt hívtunk éltre, így a második rendezvény megszervezését szívügyünknek tekintjük. Ehhez a programhoz szükséges tárgyi, és pénzeszközök megteremtetése. Fontosnak tarjuk a jövő generációjának fenntartani a környezeti értékeinket, ezért környezetvédő projekteket is szervezünk . Műanyagkupakgyűjtő konténert tervezünk felállítani közterületeinken. Évente kétszer, őszi,-és tavaszi nagytakarítást végzünk községünkben, és környékén, ahol az eldobált hulladékot szelektíven gyűjtjük. A megújuló energiaforrások népszerűsítését, azok használatát elősegítvén, nagy álmunkként szeretnénk községünkben felállítani egy elektromos gépjármű töltőállomást. A településünk elhelyezkedése, közúti megközelíthetősége, és átmenő forgalma (leginkább Miskolc felé) ezt logisztikailag is megalapozottá teszi. Igaz, kis falu vagyunk, de karácsony közelegvén, mindíg epedve nézzük a nagyobb települések szépen kivilágított utcáit. Szeretnénk kihelyezni, a település villanyoszlopain elhelyezett napelemmel működő világítótesteket, a fenntarthatóság, és a környezettudatosság jegyében is. Hosszútávú tervünk főként településünk, ill. szűkebb környezetünk további lemaradásának a megakadályozása az országos átlagtól, és életkörülményeink, lehetőségeink javítása.

Adószám:
19249289-1-12

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Zabarért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Zabarért

Szervezet adószáma:
19249289-1-12

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11741000-25817731-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 202525922

A szervezet címe:
3124 Zabar, Béke út 19.

Tevékenységi kör:
Történelmi és kegyeleti emlékápolás

Tevékenység leírása:
Szervezetünk főként Zabar település jövőjéért dolgozik, de fontosnak tartjuk a tágabb térségünk fejlődését is. Feladatunknak, célunknak tartjuk a néphagyományaink felelevenítését, azok ápolását, a néprajzi, népművészeti értékek megőrzését bemutatását. Minden réteget és korosztályt igyekszünk megszólítani bevonni a település, és a térségünk kulturális életének újjáélesztésbe, a lakók összetartozását erősítendő programok szervezésével.- Célunknak tartjuk továbbá a turisták részére Zabar vonzóbbá tételét, megismertetését. Jótékonysági, és egyéb rendezvények szervezésével(sport, családi, szabadidős programok) az egyesületünk tagjai a szervezet céljait erősítve- tenniakarásukkal, ötleteikkel, személyes közreműködésükkel cselekednek. A közösségi élet fejlesztése társadalmi aktivitáson alapuló kezdeményezések mentén, miközben élményekben gazdag programokkal mutatjuk meg a szabadidő hasznos eltöltésének formáit valamennyi korosztály számára. Az egészségtudatos életmódra nevelést, és a prevenciót is fontosnak tarjuk. Missziónk az állat,-és környzetvédelem népszerűsítése, ezzel kapcsolatos felvilágosítás, környezeti értékeink megóvása. Fontosnak tarjuk továbbá a hagyományaink megőrzését a jövő generációjának bemutatható módon. A hátrányos helyzetű csoportok támogatása, segítség nyújtása krízis helyzetek esetén, karitatív tevékenységek felvállalásával. Célunk a keresztény gyökereink, és a polgári értékrend ápolása községünkben bizonyos fejlesztések, rendezvények által a közöség javára.

Mire gyűjt:
A második Hidegfesztivál lebonyolításra jóval több pénzre van szükségünk, mint amivel a tagdíjainkból rendelkezünk. Hosszú távú terveinkhez is elengedhetelen, hogy a személyes közreműködésünk mellett, anyagieszközökkel, nagyobb tőkével is rendelkezzen egyesületünk. Lakossági felvilágosító kampányokat is végzünk, melyet szeretnénk magasabb szinten, írásban is megvalósítani. Erre a célra szükségünk lenne pl.komolyabb nyomtatóra, hogy kiadványokat is tudjunk készíteni. Igaz, kis falu vagyunk, de karácsony közelegvén, mindíg epedve nézzük a nagyobb települések szépen kivilágított utcáit. Szeretnénk kihelyezni, a település villanyoszlopain elhelyezett napelemmel működő karácsonyi világítótesteket, a fenntarthatóság, és a környezettudatosság jegyében is. (már 1-2 db ilyen eszközt is nagyon megköszönnénk, de ennél jóval többre lenne szükség a falu átmenő utcájára is) A megújuló energiaforrások népszerűsítését, azok használatát elősegítvén, nagy álmunkként szeretnénk községünkben felállítani egy elektromos gépjármű töltőállomást. Területi elhelyezkedése, közúti megközelíthetősége, és átmenő forgalma (leginkább Miskolc felé) községünknek, ezt véleményem szerint logisztikailag is megalapozottá teszi.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.