IRISZ Gyógylovaglás és Lovastorna Alapítvány


- a halmozottan hátrányos helyzetű és fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségnek javítása a sport és a lovaglás területén , - veszélyeztetettségnek kitett gyermekek és fiatalok prevenciós célú foglalkoztatása a sportolás lehetőségeinek felhasználásával , - a sportterápia feltételeinek biztosítása szenvedélybetegséggel küzdő fiatalok számára , - a lovaglás mint mozgásos tevékenységen alapuló terápiás lehetőség alkalmazása az egészségmegőrzésben, - a társadalmi integráció elősegítése egy olyan szintér teremtésével, amelyet sérült és nem sérült személyek is szívesen látogatnak , - sportolási és versenyzési lehetőségek biztosítása a hátrányos helyzetű gyermekek számára , - osztálytermen kívül is megvalósítható reform-, és alternatív pedagógiai programok kidolgozása és alkalmazása, - iskola rendszerű oktatás és felnőtt képzés - a gyógypedagógiai lovaglás és a hippoterápia feltételeinek megteremtése a rászoruló fogyatékosok számára - állatok védelme különös tekintettel a lovakra - az elért eredmények feltárása és alkalmazása

Adószám:
18474419-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
IRISZ Gyógylovaglás és Lovastorna Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Irisz Alapítvány

Szervezet adószáma:
18474419-1-06

Honlap:
http://www.lovakvedelme.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Irisz-gy%C3%B3gylovagl%C3%A1s-lovaster%C3%A1pi%C3%A1s-fejleszt%C3%A9s-500744743293328/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12068009-01380663-00100000

A szervezet telefonszáma:
+36 306993484

A szervezet címe:
6800 Hódmezővásárhely, Tanya 4007/1.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:
Közhasznú feladataink: -ismeretterjesztő, oktató, szervező és gyűjtő munka végzése más, hasonló kezdeményezésekkel is összhangban; -képzés, oktatás, ismeretterjesztő előadások szervezése, tartása; -ülések, viták, megbeszélések, workshopok rendezése; -kapcsolatok teremtése és tartása mindazokkal, akik részt vesznek, vagy részt kívánnak venni a lovas terápiával kapcsolatos munkában; -bekapcsolódás - főként pályázatok útján - a lovas terápia népszerűsítése, széles körben való elterjesztése és alkalmazása érdekében végzett munkába; -tagjainak támogatása ilyen törekvéseik érdekében.

Mire gyűjt:
A lovasterápia, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna alkalmazása az Írisz Alapítványnál: Sajátos nevelési igényű gyerekeknek a sérülésükből eredő hátrányaik csökkentése. Fejletlen vagy sérült funkcióik korrigálása, kompenzálása. Kognitív funkciók fejlesztése. Motoros és pszichomotoros funkciók fejlesztése. Szociális képességek fejlesztése. Komplex személyiség fejlesztése. A lovasterápiás fejlesztést növendékeink számára teljesen ingyenesen történő biztosítása. 2020.március 16-án a korona vírus járvány miatti korlátozó intézkedések miatt bezártunk. A terápia végzése közben lehetetlen tartani a 2 méteres távolságot. 16 lovunkat azóta is folyamatosan ellátjuk. A lovak takarmányozása és ellátása ugyanazt a munkát kívánja meg mint normál időben, a költségei is ugyanazok. Viszont a gyerekek nincsenek..igy támogatások sem érkeznek. A lovaink ellátására kérünk támogatást.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.