Hogy Vagy Közhasznú Egyesület

Az önismeret és a lelki egészség mindenkinek jár.

Hogy vagy? Szerintünk ez az egyik legfontosabb kérdés. Célunk, hogy minél többen kérdezzék meg maguktól, és válaszoljanak rá őszintén. És kérdezzék meg másoktól is. Mert az önismeret és a lelki egészség mindenkinek jár.

Adószám:
18879302-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Hogy Vagy Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
Hogy Vagy Egyesület

Szervezet adószáma:
18879302-1-42

Honlap:
https://www.hogyvagy.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hogyvagyegyesulet/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-18536364-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 204279844

A szervezet címe:
1083 Budapest, Szigony utca 1., 9/34 a

Tevékenységi kör:
Rászorult csoportok támogatása

Tevékenység leírása:
Pszichológus hallgató önkéntesek vezetésével jelenleg két 8. kerületi óvodában tartunk kiscsoportos, érzelmi fókuszú fejlesztő foglalkozásokat hátrányos helyzetű gyerekeknek. Mesék és rajzok segítségével ismerkednek meg hétről hétre önmagukkal, saját és mások érzelmeivel, azok szabályozásával. A velük dolgozó óvónők sokszor nagyon megterhelő munkáját esetmegbeszélő alkalmakkal segítjük. A csoportokat tapasztalt pszichológus támogatásával önkéntes pszichológus hallgatók vezetik. Az óvónőknek lehetőségük nyílik az érzéseik megosztására, a nehéz események közös megvitatására. Megélhetik, hogy kollégáik is hasonló nehézségekkel küzdenek. Kiadhatják magukból a felgyülemlett feszültségüket, új szempontokat kaphatnak a gyerekek és saját viselkedésük megértéséhez. Az önkénteseinket folyamatos szakmai kihívások elé állítja ez a munka. Fejlődésüket rendszeres szupervíziós alkalmak során támogatjuk, ahol lehetőségük nyílik kérdéseik, nehézségeik megbeszélésére, az egymástól való tanulásra.Tevékenységünket 2016 őszén kezdtük két 8. kerületi óvodában, 2017 márciusára bejegyzett egyesületté váltunk. A tavalyi évben összesen 38 gyerek vett részt az egész tanéven átívelő fejlesztő foglalkozásainkon. A program hatásmérése alapján a gyerekek egyértelműen fejlődtek a közös munka során. Az óvodapedagógusoknak tartott esetmegbeszélő alkalmakon 16 óvónővel dolgoztunk a kihívást jelentő eseteiken, ezáltal indirekten további közel 150 gyerek életére voltunk hatással. A záró alkalmunkon egyikük így búcsúzott tőlünk: "Ugye folytatjuk jövőre is?" - ennél hitelesebb visszajelzésről nem is álmodhatnánk. Szakmai önkénteseink büszkék személyes és szakmai fejlődésükre. Vállalati önkéntesnapunkon szerelt bútort az óvodák dolgozóival együtt. Az élmény hatására néhány munkatárs azóta is végez önkéntes munkát.

Mire gyűjt:

Legnagyobb kihívást számunkra a háttérmunkálatok finanszírozása okozza.

Bár tevékenységeinkhez minimális eszközre van szükségünk, és nagyon sok önkéntessel dolgozunk, a munkánkat lehetővé tévő folyamatos operatív és szakmai feladatok ellátását csak díjazás ellenében tudjuk stabilan fenntartani.

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Óvó néni, óvó néni! Hogy vagy?

Hogy Vagy Egyesület

Homokozó, kakaó, mézes-vajas kifli, a délutáni alvás, a mosolygós Kati néni, a kiabálós Erzsike néni. Mi azon dolgozunk, hogy minél több Kati néni mosolyogjon a gyerekekre az ovikban. Gyűjtésünkkel a következő ...

115% 294.700 Ft összegyűlt
256.200 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.