Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány

Minden Élet számít!

Alapítványunk elsődleges célja a város és környékén élő kóbor, gazdátlan, rosszul tartott kutyák menhelyen történő elhelyezése, ellátása, gondozása, orvosi ellátása, majd felelős gazdához adása.

Adószám:
18285783-1-16

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Befogad-lak Alapítvány

Szervezet adószáma:
18285783-1-16

Honlap:
http://befogadlak-menhely.com/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Befogad-lak-T%C3%B6r%C3%B6kszentmikl%C3%B3si-%C3%81llatv%C3%A9d%C5%91-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-387078378110209/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
69300217-10011898-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706282305

A szervezet címe:
5200 Törökszentmiklós, Attila utca 1.

Tevékenységi kör:
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Tevékenység leírása:

2012-ben, civilként, több éves küzdelem után elértük az egészséges állatok altatásának megszüntetését a városi gyepmesteri telepen, majd átvettük a telep működtetésének feladatát a várostól, hogy biztonságba tudjuk a bekerült állatokat és biztosíthassuk, hogy orvosi ellátást kapjanak, meghirdetésre kerüljenek és új családot találhassunk a részükre.

Ezzel egy időben hivatalosan is megalakult alapítványunk és elkezdtük a leendő állatmenhely létrehozását Törökszentmiklóson.
Hosszas tárgyalás és a társadalmi nyomás hatására kaptunk egy lepusztult telephelyet a várostól, melyen kialakíthattuk a kenneleket és a kifutót.

Helyi lakosok és cégek együttműködésével szinte egyesével készültek el a kennelek és a kutyaólak, melyek immár nagyobb számban is lehetővé tette a kóbor állatok elhelyezését. Az állatok száma egyre csak nőtt, a költségekkel együtt, szinte napról-napra tudtunk eledelt vásárolni, és az orvosi költségeket fizetni. Némi segítséget jelentett, amikor jogosulttá váltunk az adó 1%-ra, és egy kicsit fellélegezhettünk.

Az elmúlt 12 évben elképzelhetetlen mértékű időt és energiát fektettünk a menhely létrehozásába, ami személy szerint gyermekkori álmom. Éjt nappallá téve megyünk, saját autóval, ingyen, az utcáról menteni a jobb sorsra érdemes állatokat, és végezzük a munkánkat rendületlenül a víz, villany, fűtés, iroda, mosdó és minden egyéb kényelmet nélkülöző jelenlegi telephelyünkön, kizárólag civil adományokból működtetve mindent.

Habár eltelt már 12 év, és sokszor éreztük nehéznek a vállalt feladatot, de napról napra újabb lelkesedéssel vágunk neki a napnak, és hiszünk benne, hogy lehet jobb is az állatvédelem helyzete Magyarországon, és nem adjuk fel a célt, hogy idő előtt át tudjunk költözni már a saját telephelyünkre, ahol nagyobb kényelmet és biztonságot tudunk nyújtani a hozzánk bekerülő és általunk gondozott állatoknak, és nem mellesleg európai szintű feltételeket tudjunk biztosítani a hozzánk látogatók, és dolgozóink számára.

Mire gyűjt:

A város tulajdonában álló jelenlegi telephelyünket lassan el kell hagynunk, mert szüksége van rá az önkormányzatnak.
2020-ban sikerült egy üres portát megvásárolnunk, és körbekeríteni, ahol a jövőben szeretnénk folytatni a munkát.
2023-ban az adományba kapott 40 db fát elültettük az új telephelyen, hogy megfelelő árnyékot biztosíthassuk a kennelek fölé, amikor sikerült átköltöznünk. Viszont a költözéshez szükségünk lesz új kennelekre, mivel a régiek már gyakorlatilag a sok igénybevételtől lassan használhatatlanná válnak. Ehhez és a villany bekötéshez lenne szükségünk segítségre és egy óriási összefogásra, mert az 1% összege éppen hogy csak elegendő egész évre az orvosi költségekre és az eledelre, illetve az egészségügyi készítménekre, amelyeket muszáj megvásárolnunk.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.